http://latinnews.ParsiBlog.com
اخبار و تحولات آمریکای لاتین و کارائیب 
لینک دوستان

بولیوی – ال پوتوسی : بامداد (16/3/2013) عده ای ناشناس جواهرات گرانقدری را از معبدی ربودند و بزرگترین 

سرقت مذهبی بولیوی را رقم زدند.

ارزش این جواهرات که در معبدی واقع در پوتوسی میباشد بیش ازیک و نیم میلیون دلار بود .

بر طبق گزارش وزارت فرهنگ و موزه ملی در میان جواهرات به سرقت رفته گوشواره طلا با 

سنگهای بسیار باارزش وقیمتی بوده است.


[ شنبه 92/1/31 ] [ 6:5 عصر ] [ لاتین نیوز ] [ نظرات () ]

احمد سبحانی، سفیر ایران در ونزوئلا در دولت محمد خاتمی و محمود احمدی‌نژاد و مدیرکل کنونی آسیای غربی وزارت خارجه بود و آیند? ونزوئلا را با رئیس‌جمهور جدید مورد بررسی قرار داد. سبحانی در این نشست از خاطرات دلنشین خود با چاوز، لحظاتی که با فرمانده سپری کرد و در بُعد اقتصادی به حجم گسترد? تبادلات اقتصادی میان ایران و ونزوئلا برایمان گفت. مشروح گفتگو در پی می‌آید.


گفتگو را با رئیس‌جمهور جدید ونزوئلا آغاز کنیم. از ویژگی‌های شخصیتی وی تا راه یافتن وی به عرص? سیاسی ونزوئلا و اینکه چگونه توانست جا پای چاوز بگذارد؟

 
شاید بتوان مادورو را در سالهای آخر عمر چاوز، نزدیک ترین فرد به او نام برد. من 11 سال پیش با مادورو آشنا شدم زمانی که در ونزوئلا سفیر بودم. در آن زمان ایشان رئیس مجلس و قبل از آن نمایند? مجلس بودند. همسر وی سیلوا فلورس، خانمی انقلابی بود و در زمانی که چاوز به دلیل کودتا به زندان افتاده بود، مسئولیت وکلای وی را بر عهده داشت.


مادورو در مجلس، توانایی‌های خود را نشان داد و در مرحل? بعد وزیر خارجه شد. همسر وی بلافاصله رئیس مجلس شد. مدت زیاد حضور مادورو در وزارت خارجه حکایت از این مسئله داشت که وی مسئولیت‌های خود را به درستی انجام داده و چاوز از وی راضی است. عمر وزرای خارجه تا پیش از مادورو کمتر از یکسال بود. مادورو اگرچه وزیر خارجه بود اما جز وزرای ارشد کابینه نیز بود و نهایتاً به سمت معاون اول رئیس‌جمهور منصوب شد. ایشان بسیار خونگرم و باهوش است و نعل به نعل سیاست‌های چاوز را ادامه می‌داد و حرف وی را گوش می‌کرد.

 
چرا مادورو پیروز شد؟

 
انتخاب مادورو امروز برای ونزوئلایی‌ها انتخابی تاریخی بود. نزدیکی زیاد وی به چاوز از مهمترین دلایل بود. مادورو، چاوز را به خوبی می‌فهمید و نظرات وی را اجرا می‌کرد. به همین دلیل چاوز، وی را به عنوان جانشین خود معرفی کرد و اگرچه فاصل? مادورو با چاوز بسیار زیاد است، اما شاید مناسبت ترین فرد بعد از چاوز باشد.


اختلاف رأی مادورو با کاپریلس بسیار کم است، این شائبه پدید آمده که ممکن است تقلب صورت گرفته باشد، چقدر احتمال این مسئله وجود دارد؟

 
در این دور از انتخابات، آراء مخالفان نسبت به دور قبل بهتر بود و پیشروی کردند. یکی از دلایل این امر اینست که شخصیت کاریزماتیک چاوز دیگر وجود نداشت و از طرف دیگر کف آراء دولت را نیز نشان داد. سیستم انتخاباتی ونزوئلا به شیوه‌ای است که اگر کسی بخواهد رأی بدهد، ابتدا باید ثبت نام کند و دقیقاً حوز? رأی گیری‌ها مشخص نیز است.

رأی‌دهنده در روز رأی‌گیری با حضور در شعبه اعلام حضور می‌کند و اثر انگشت خود را ثبت می‌کند و سیستم مرکزی، هویت وی را تأئید می‌کند و به صورت الکترونیکی رأی خود را به درون صندوق می‌اندازد، علاوه بر آن به صورت دستی نیز رأی می‌دهد. از این رو هیچ جایی برای شائب? تقلب باقی نمی‌گذارد.

چون این سیستم تعریف شده است و تا زمانی که من در ونزوئلا بودم، مدیریت این سیستم در دست مخالفین بوده است. امکان تقلب به هیچ وجه نمی‌تواند درست باشد. اگر قصد تقلب وجود داشت، درصد بالاتری را اعلام می‌کردند. در دور قبل فاصله بیشتر بود و چاوز خودش حضور داشت و آنها پذیرفتند. معمولاً اپوزیسیون در ونزوئلا شرایط را خیلی راحت نمی‌پذیرد مخصوصاً که هم اکنون فاصله بسیار کم است و آنها هم? تلاش خود را کردند تا از طریق دمکراسی شانس خود را پیش ببرند، از این رو با شکست تلاش می‌کنند از طریق دیگری شانس خود را پیش ببرند.


آیا درست است بگوئیم اگر یک ماه دیگر انتخابات برگزار می‌شد، متأثر از سرد شدن تب چاویسم، ممکن بود مادورو رأی نیاورد؟

 
این تب همانقدر که قرار بود سرد شود، از تب و تاب افتاده بود. رقیب مادورو توانست 49% رأی بیاورد و این بیانگر این واقعیت است که اپوزیسیون توانسته تا به این مرحله خوب حرکت کند. من تصورم این نیست که تب چاویسم فروکش می‌کرد اما معتقدم در میان خود چاوزی‌ها ممکن بود تشتت آراء رخ دهد. بعد از مرگ چاوز که او اعلام کرد که چه کسی جانشین وی شود، آنها تا اندازه‌ای با هم متحد شده بود، اما خطری که برای بعد از چاوز وجود داشت، تشتت و چنددستگی آنها بود.

اپوزیسیون ونزوئلا همواره با هم دارای تشتت بودند، اما در دو انتخابات اخیر با هم متحد شدند و برای اولین بار با برگزاری رأی گیری داخلی، بر روی یک نفر اجماع کردند. این خطر وجود داشت که این تشتت در میان طرفداران چاوز در رده‌های بالاتر رخ دهد که خوشبختانه اینگونه نشد و مادورو توانست براساس هم? استانداردهایی که در آمریکای لاتین وجود، برنده شود و کشورهای مختلف منطقه نیز به وی تبریک گفتند، از این رو شائب? تقلب محلی از اعراب ندارد.


در ساختار ونزوئلا نظامیان حضور و قدرت پررنگی داشتند، کمااینکه چاوز نیز خودش نظامی بود، آیا مادورو توان اعمال هژمونی چاوز بر نیروهای نظامی را دارد؟

 
آمریکای لاتین همواره منطق? کودتاهای نظامی مطرح بوده است و نظامیان قدرت دار بوده‌اند. اما در ونزوئلا قبل از چاوز در 40 گذشته، نظامیان در رأس قدرت نبودند. نظامیان همواره در سیاست اهمیت داشتند و چاوز چون یک نظامی بود، نفوذ بسیار خوبی در میان نظامیان داشت.


امروز رهبری نظامیان در بخش سیاسی را دی‌استادو کابیو، رئیس مجلس بر عهده دارد. ایشان بنا به وصیت چاوز، متحد مادورو است و به نظر می‌رسد قدرت چاوز پخش شده است، از یک طرف مادورو که امروز رییس‌جمهور شده و در طرف دیگر کاپریو قرار دارد و در سویی دیگر الیاس هاوا که وزیر خارجه است و گروه چپ‌های ونزوئلا نیز از وی حمایت می‌کنند. باید دید که مادورو در ماههای آینده چگونه می‌خواهد استحکام طرفداران چاوز را قوت ببخشد. مادورو فرد توانایی است. یکی از خصوصیات وی، مردمی بودن وی است. حضور وی در میان مردم و علاقه‌ای که به وی داشتند می‌تواند برقراری ارتباط را راحت‌تر کند.


آیا قدرت گرفتن فردی که پیشتر رانند? اتوبوس بوده و سیاستمداری از قشر نخبگان سیاسی جامعه نیست، در اصول سیاسی امر درستی است؟ و آیا بودن در میان مردم به این معناست که وی می‌تواند به خوبی کشور را اداره کند؟ و آیا اصولاً داشتن پرستیژ سیاسی مهم است؟

 
اینکه نخبه کیست و فرد باهوش کدام است، اینها را چه کسی باید تعریف کند؟ اگر فرصت‌ها در بسیاری از اوقات در اختیار افراد پائین‌تر جامعه باشند، آنها نیز می‌توانند نخبه باشند. در آمریکای لاتین، مورالس رئیس اتحادیه کارگران و کشاورزان بوده است. زمانی که مورالس در بولیوی به قدرت می‌رسد در دولتی که تشکیل داد، یکی از وزرا خانه‌دار بود. این قشر در بولیوی تجرب? حکومتداری نداشتند، ولی همین مورالس کشور را به گونه‌ای اداره می‌کند که صندوق کشور پر از پول می‌شود، آنهم در کشوری که همیشه از کمبود پول رنج می‌برده است.


پیشین? سیاسی مادورو، اعم از نمایند? مجلس و رئیس مجلس و در نهایت 7 سال وزارت خارجه این تجارب را به وی داد که بتواند کشور را اداره کند. خیلی از حاکمان ونزوئلا که 40 سال ادار? کشور را در دست داشتند، افراد تحصیلکرده و نخبه‌ای بودند که اتفاقاً انتقادات زیادی به آنها وارد بود و نتوانسته بودند کاری برای کشور صورت دهند.


تحولی که در دور? چاوز رخ داد این بود که قشر پائین دستی که هیچگاه به حساب نیامده بودند، به آنها شخصیت داده شد. اگر وارد ونزوئلا شوید- کشوری که عظیم ترین منابع نفتی جهان را دارد- هنوز زاغه‌ها را در اطراف کاراکاس مشاهده می‌کنید. چاوز همیشه به من و دیگران می‌گفت که من آرزو می‌کنم که این زاغه‌ها را ویران کنم و به جای آن خانه‌های خوب بسازم. نخبه بودن به این معنا نیست که سیاستمدار چه کاره بوده است، نخبه بودن به اینست که سیاستمدار در کارنام? خود چه کرده است و اینکه آیا توانسته تحول مثبتی در کشورش ایجاد کند یا نه.


من تصور کنم مسئولیت مادورو سخت تر خواهد بود. با این حال تجرب? حکومتداری مادورو در مقایسه با زمانی که چاوز قدرت را در دست گرفت، بیشتر است.


چقدر احتمال دارد که ونزوئلا دوباره به دوران کودتاها بازگردد؟ و یا مثلاً ارتش کودتا کند و یا با خارجی‌ها ببندد؟

 
برای اپوزیسیون بسیار سخت است که این شرایط را بپذیرد و به خاطر همین سعی می‎‌کند که بازی را به هم بزند. اما اگر بخواهند ونزوئلا را به خشونت وارد کنند من فکر می‌کنم از طرفداران اپوزیسیون کاسته خواهد شد.

باید به این مسئله اشاره کنم زمانی در ونزوئلا کودتا می‌شد که همه بره بودند، یک نظامی کودتا می‌کرد و قدرت را در دست می‌گرفت. اما امروز شرایط تغییر کرده است، مردم به خیابان می‌آیند و اعتراض می‌کنند. کودتایی که علیه چاوز شد، کودتایی شبه دمکراسی بود؛ تعدادی از مخالفین به خیابان آمدند، تظاهرات میلیونی انجام دادند که در واقع پشتوان? کار برخی از ارتشیان شدند. البته طرف مخالف نیز بیدار بود و آنها نیز به خیابان آمدند. امروز نیز با توجه به وضعیتی که ارتش دارد، ممکن است تعدادی باشند که گرایش به کودتا داشته باشند، اما همچنان ارتش به ارزشهای انقلاب بولیواری وفادار است و از سویی شرایط ارتش این اجازه را به آنها نمی‌دهد و کار آنها را بسیار سخت خواهد کرد.


وجه و جایگاه بین‌المللی مادورو چگونه است؟

 
مادورو معمولاً چهره‌ای تندرو و انقلابی به حساب می‌آمد. چون مواضع وی نزدیک به چاوز بود. چاوز نیز بسیار انقلابی بود. چهر? بین‌المللی مادورو طبیعتاً با توجه به سطح روابط ونزوئلا با کشورهایی که گرایشات انقلابی دارند، ادامه خواهد داشت. اصولاً مادورو فرد گرمی است و ارتباط گیری با وی کار سختی نیست.

 
منش دیپلماتیک وی به گونه‌ای خواهد بود که بتواند در عرص? دیپلماتیک جایگاه چاوز را بدست آورد؟


مادورو به خیلی از کشورها سفر کرده و با رهبران دنیا در ارتباط بوده است. او چهر? شناخته شده‌ای است. مشکل مادورو در بیرون از کشور نیست. مشکل او اینست که بتواند داخل را مدیریت کند و اقدامات رفاهی و سازندگی را در کشور ادامه دهد و موفق شود بتواند از تعداد آراء اپوزیسیون کم کند و به طرفداران دولت اضافه کند. اینکه آیا در حد چاوز خواهد شد یا نه، قطعاً نمی‌شود کسی را همچون چاوز پیدا کرد. اما در عرص? منطقه‌ای، آمریکا حتی شخصیت معتدل شد? مادورو را نمی‌تواند پذیرد. آمریکایی‌ها افراد موردپسند خود را همچون جناح کاپریلس ترجیح می‌دهند. اما حیات سیاسی مادورو در نهایت به تداوم سیاست چاوزی وی بستگی خواهد داشت.


فرق انقلاب بولیواری با انقلاب که کاسترویی‌ها کردند چه بودند؟ آیا هر دو دارای گرایشات کمونیستی بودند؟ چاوز خودش یک مسیحی آتشین بودند، چرا این تصور وجود دارد که آنها کمونیست هستند؟

 
در آمریکای لاتین دولتهایی که همپیمان آمریکا بودند، همگی به جز مورد خاص کوبا، طرفدار آمریکا بودند و یا نگاهشان به سمت آمریکا بودند. در مقابل کسانی که مخالف این تفکر بودند، به آنها چپی گفته می‌شد البته در همه جای دنیا مخالفان نظام سرمایه‌داری، چپی لقب می‌گیرند. اما در آمریکای لاتین، کلیسا همیشه در مقابل انقلابیون و در کنار دولتها بود.


اصولاً یکی از دلایلی که سبب شد استعمارگران در آمریکای لاتین و آفریقا بمانند، این بود که در کنار خودشان مذهب مسیحیت و کلیسا را قرار دادند که مردم را به آرامش دعوت می‌کرد و با این شعار که مسیح می‌گفت:"اگر کسی به شما سیلی زد، طرف دیگر صورت‌تان را نیز آماده کنید" با این تفکر کلیسا همیشه در مقابل انقلابیون و در کنار دولتها و حاکمیت بود. از این رو تعداد زیادی راه مبارزه را پیوستن به گروههای چپ می‌دانستند؛ گروههای چپی که از خارج حمایت می‌شدند، به آنها کمونیست می‌گفتند، ولی اینگونه نبود که هم? آنها کمونیست بوده باشند، حتی در بین آنهایی که تحت عنوان احزاب کمونیست مشهور بودند، به شدت مومن بودند.

خیلی جالب است بدانید که الیاس هاوا که پیشتر معاون رئیس‌جمهور و هم اکنون وزیر خارجه است، از اعضای حزب کمونیست ونزوئلا بود. وی یک مسیحی مذهبی و معتقد است. در سفری با وی در هواپیما بودم، پیش از بلندشدن هواپیما، نشان مذهبی صلیب را بر روی سینه کشید، تعجب کردم و گفتم شما که کمونیست هستید، خندید و پاسخ داد من مذهبی هستم. در واقع چپی‌های ونزوئلا مخالف نظام سرمایه‌داری بودند.


اما چاوز یک فرد موحد و خداپرست بود و حتی معتقد بود که فیدل کاسترو نیز موحد است. آخرین دیدار من با چاوز تقریباً یکسال پیش بود. به همراه مادورو به جایی رفتیم که چاوز در آنجا بستری بود؛ برای چاوز در داخل کاخ پاسیویی درست کرده بودند و دور تا دور آن گیاهان و پرندگان بود. چاوز را در آن مکان در حال نقاشی دیدم که عکس خودش به همراه کریشنر، رئیس‌جمهور فقید آرژانتین را نقاشی می‌کرد. من به چاوز گفتم که مردم در ایران شما را دعا می‌کنند، رهبر ایران نیز شما را دعا می‌کند، چاوز گفت: من هم این روزها خیلی دعا می‌کنم و به خدا خیلی نزدیکتر شدم. از این رو من مطمئن هستم که چاوز فردی خداپرست و موحد است.


در سفر چاوز به ایران، که او را در ماه رمضان به مشهد بردیم، می‌خواستیم این مسئله را به چاوز آشنا کنیم که او در سوسیالیسم به دنبال چه چیزی می‌گردد و تا اندازه‌ای موفق هم شدیم. می‌خواستیم به او نشان بدهیم وقتی در ماه رمضان در آستان امام رضا، سه هزار نفر در کنار هم (اعم از دارا، ندار، نظامی و غیرنظامی) می نشینند و افطار می‌کنند، در سوسیالیسم آیا چنین منظره‌ای وجود دارد؟ چاوز در کنار هیئت روی زمین نشست و دربار? خدا و مسائل مذهبی و خداپرستی با آقای احمدی‌نژاد صحبت کرد و ایشان بسیار تحت تأثیر قرار گرفتند. چاوز بعدها در یکی از ملاقات‌هایش گفته بود که امام دوازدهم می‌آید در حالیکه دست در دست حضرت مسیح دارد و جهان را پر از عدالت می‌کند و ونزوئلا هم معتقد است که مهدی باید بیاید.


دربار? مردمی بودن و اعتقادات مذهبی چاوز و همچنین رساندن این پیام به مخالفین و نظام سرمایه‌داری، خاطر? دیگری برایتان تعریف کنم. چاوز در یکی از دیدارهایش با مردم، زمانی که کودکی را می‌بیند که نامه‌ای برای چاوز در دست دارد، او را در بغل می‌گیرد و به تصور اینکه می‌خواهد نامه را به او بدهد، از کودک می‌پرسد، برای من چه آورده‌ای؟ کودک به دهانش اشاره می‌کند که از بیسکویت پر شده بود. چاوز کمی از بیسکویت دهان کودک را برمی‌دارد و در دهانش می‌گذارد و در آنجا از فرصت استفاده تبلیغاتی می‌کند و می‌گوید: این بچه از همه آنچه داشت، گذشت اما این سرمایه‌دارها از کوچکترین چیز نمی‌گذرند و در آنجا به یکی از احادیث حضرت مسیح اشاره می‌کند و می‌گوید: حضرت مسیح دربار? برخی سرمایه‌دارهای ظالم معتقد بود اگر شتری بتواند با بارش از ته یک سوزن رد شود، سرمایه‌داران ظالم نیز می‌توانند وارد بهشت شوند. نگاه چاوز نسبت به مسیحیت و مذهب نگاهی منجی‌گرایانه بود و نه ابزاری برای تحمیق سایرین.


چرا سیاست ایران در قبال ونزوئلا، تا این اندازه مورد نقد قرار می‌گیرد؟

 
جالب است پاسخ به این سوال شما را با خاطره‌ای بسیار شیرین آغاز کنم. زمانی که چاوز قبل از انتخابات 1384 به ایران آمد، تصور بر این بود که آقای هاشمی رفسنجانی برند? انتخابات خواهد بود. چاوز ملاقاتی با آقای هاشمی داشت، وقتی که چاوز به ونزوئلا بازگشت، برند? انتخابات احمدی‌نژاد اعلام شد.

چاوز در تماسی تلفنی دربار? خط مشی احمدی‌نژاد از من سوال کرد: من در پاسخ به ایشان گفتم که آقای احمدی‌نژاد دوست شماست و ایشان را در مراسم افتتاح بلوار سیمون بولیوار، زمانی که ایشان شهردار بودند را دیده‌اید و از خانواد? انقلاب است. چاوز در تماسی تلفنی به آقای احمدی‌نژاد تبریک گفت و رئیس‌جمهور کشورمان نیز در نهایت اعلام کردند که سیاست ایران در قبال ونزوئلا تغییر نخواهد کرد و همان سیاست دوران آقای خاتمی با شدت بیشتری ادامه خواهد یافت.

در تماس تلفنی رئیس‌جمهور ونزوئلا با آقای هاشمی رفسنجانی و همچنین آقای خاتمی نیز بر این مسئله تأکید شد که سیاست ایران در قبال ونزوئلا تغییر نمی‌کند و با جدیت بیشتری پیگیری می‌شود. در واقع در میان هم? سیاستمداران کشورمان این اجماع ایجاد شده بود که سیاست ایران در قبال ونزوئلا همچنان ادامه داشته باشد و در واقع توانستیم وحدتی را در میان گروههای داخلی در عرص? سیاست خارجی نشان دهیم.


اما در طول 8 سال و به خصوص در سالهای اخیر، هم? آنهایی که می‌خواستند آقای احمدی‌نژاد را تخریب کنند، تلاش کردند چاوز را نیز تخریب کنند، اما قطعاً این کار درستی نیست و آینده این مسئله را ثابت خواهد کرد. در ایران بی‌انصافی زیادی در افکار عمومی و حتی خانواد? انقلاب نسبت به چاوز صورت گرفت. چاوز قطعاً مرد بزرگی بود که امثال ایشان هرچند 10 سال یکبار در منطقه‌ای ظهور می‌کنند. چاوز منشأ تغییرات بزرگی در آمریکای لاتین بود.


چاوز در مجموع، 13 بار به ایران آمد و ایران نیز به همین تعداد سفر به ونزوئلا داشت، ما به ازای اقتصادی آن چه بود؟

 
من بارها به این سوال جواب داده‌ام. ما در ونزوئلا چندین میلیارد دلار پروژه صنعتی اجرا کردیم. چندین هزار خانه ساختیم. من تعجب می‌کنم که برخی از نخبگان سیاسی کشورمان سوال می‌کنند که ایران اینهمه نیاز به ساخت مسکن دارد، چرا این کار در ایران صورت نمی‌گیرد، جواب من اینست اگر سرمایه‌ای وارد کشور شود، ایران می‌تواند در دور افتاده‌ترین مناطق نیز ساخت و ساز مسکن داشته باشد. از سویی ونزوئلا با بسیاری از شرکتهای خصوصی ساخت و ساز مسکن قرارداد دارد که سرمایه‌های قابل توجهی وارد کشور می‌کند.

ما باید خوشحال باشیم و یا انتقاد کنیم؟ هم? قراردادهای منعقد شده میان ایران در ونزوئلا در بخش مسکن از سوی بخش خصوصی بوده است. ایران بیش از 15 هزار منزل مسکونی در ونزوئلا ساخته است و نزدیک به 17 هزار خانه در حال ساخت دارد که پول آن را 100% ونزوئلا داده است و شرکتهای ایرانی ساخته‌اند. در سایر پروژه‌ها نیز به همین ترتیب بوده است.

در برخی موارد که سرمایه‌گذاری‌های محدودی بوده، می‌توان کل سود سرمایه‌گذاری آن برگشته است. امروز چند صد مهندس ایرانی در ونزوئلا در حال کار هستند که به زبان اسپانیایی راحت صحبت می‌کنند و برای کار به این کشور رفته‌اند. نزدیک به 700 تا 800 ایرانی در ونزوئلا کار می‌کنند. در مقابل شاید نزدیک به 7 تا 8 هزار کار برای ونزوئلایی‌ها ایجاد شده است؛ در واقع یک همکاری دو طرف? برد- برد برای دو کشور است. در بخش خانه‌سازی که در ونزوئلا به شرکت‌های خارجی واگذار شد، شرکت‌های ایرانی سریعترین و ارزانترین خانه‌ها را می‌سازند و یا مثلاً در مورد کارخانه‌های آردسازی.


آردی که ونزوئلایی مصرف می‌کنند، آرد ذرت نیم پخته است که در منازل پخته می‌شود و شبیه نان باگت است. کارخان? تولید آرد ذرت در انحصار مخالفین چاوز بود و تولید این نوع آرد در اختیار چند کارخان? محدود در سطح دنیاست. هروقت که این گروه در ونزوئلا اعتصاب می‌کردند و قیمت را بالا و پائین‌تر می‌کردند، در واقع تأثیر مهمی بر قوت و غذای مردم می‌گذاشت.


شرکت‌های ایرانی در ونزوئلا دست به ساخت کارخانه آردسازی زدند، کارخانه به تولید رسیده است و آردی که تولید می‌شود برای مصرف‌کننده از کیفیت بهتری نیز برخوردار بود و توانست قیمت را بشکند و از انحصار عده‌ای درآمد و شرکت ایرانی نیز پولش را گرفت و آنها نیز استفاده کردند، در واقع یک همکاری برد-برد که هر دو طرف از آن سود بردند.


ما در ارتباط با ونزوئلا تنها صادرات کالاهای صنعتی به این کشور نداشتیم، صادرات تکنولوژی بخش مهم دیگری از صادرات ایران به این کشور بود. برای مثال خط تولید هواپیمای بدون سرنشین در ونزوئلا با کمک ایران آغاز شد و انتقال تکنولوژی نیز صورت گرفت. در آمریکای لاتین هیچ کشوری این تکنولوژی را نداشت.


از سویی تعرفه واردات قطعات صنعتی در ونزوئلا بسیار بالا بود و همین امر مانع از تولید در ونزوئلا می‌شد. اما در یک همکاری دو طرفه با دولت ونزوئلا، کارخان? تولید تراکتور در ونزوئلا راه اندازی شد و عملکرد خوبی هم داشت. ایران در راه اندازی تولید خط تراکتور در ونزوئلا در دو مرحله سود می‌برد: هم قطعه می‌فروشد و هم زمانی که تراکتور تولید می‌شود در سود کارخانه شریک است.

ونزوئلا نیز این سود را می‌برد و به جای اینکه تراکتور وارد کند، آن را تولید می‌کند و از سویی اشتغال زایی نیز دارد. چاوز تراکتور را از کارخان? ما در ونزوئلا خریداری کرده و به کشور دیگری هدیه داده است؛ این مسئل? کم اهمیتی نیست که تکنولوژی به ونزوئلا کرده‌ایم.


ما می‌توانستیم هم? نیازهای ونزوئلا را برطرف کنیم. انتقاد من اینست که ما کمی تعلل و کندی در کار داریم. چین، بلاروس و آرژانتین، امروز از مهمترین رقبای ایران در رقابت اقتصادی در ونزوئلا هستند و ایران باید سرعت بیشتری در فعالیت‌های اقتصادی این کشور از خود نشان دهد.


در ونزوئلا کارخان? تولید خودروهای سمند را داریم که می‌تواند ظرفیت‌های بیشتری برای تولید داشته باشد. در تولید تراکتور می‌توانیم بسیار سریعتر و بهتر از امروز عمل کنیم.


کارخان? تولید سیمان‌ یکی از مهمترین و بزرگترین پروژه‌هایی است که در ونزوئلا در حال ساخت است و باید با سرعت بیشتری به بهره برداری برسد. از طرفی ایران، کمک چند میلیون دلاری، چاوز به زلزل? بم و سایر کمک‌های ونزوئلا را فراموش نمی‌کند.


مرگ مشکوک چاوز مسئله‌ای که آقای احمدی‌نژاد در نام? تسلیت خود بدان اشاره کرده بود، چیست؟


باید به این مسئله توجه داشت که چه کسانی از مردن چاوز سود می‌بردند. شاید تصور این بود که چاوز با دمکراسی حذف شدنی نیست.

در دور گذشته مخالفین نتیج? انتخابات را پذیرفتند، چون مطمئن بودند که چاوز زنده نخواهند ماند و فرصت اعتراض باقی است، اما شاهدیم که سونامی عجیب سرطان در میان رهبران چپ آمریکای لاتین به راه افتاده است؛ از لولاداسیلوا گرفته تا خانم کریشنر و در نهایت رئیس‌جمهور پاراگوئه. به همین خاطر این شائبه وجود دارد که شاید دست‌هایی در مبتلا کردن چاوز به سرطان وجود داشته است. همانطور که این مسئله در مورد یاسر عرفات در حال آشکار شدن است. من بر این اعتقادم که غرب قصد ترور چاوز را داشت، اما ترور چاوز او را به قهرمان تبدیل می‌کرد ولی چاوزِ ضعیف شده و مریض شده می‌توانست از قهرمان شدن وی بکاهد.


چرا تا قبل از پررنگ تر شدن اهمیت رابطه ایران و ونزوئلا، این مسئله برای ایران جدی نبود؟

 
2 دو دلیل وجود دارد: ما درگیر جنگ بودیم و توانایی داخلی ایران نیز زیاد نبود. در مورد آمریکای لاتین نیز تغییرات مهمی در این حوزه به وقوع پیوست. توجه به حوز? آفریقا نیز در همین چهارچوب قابل بررسی است: کمااینکه مقام معظم رهبری در زمان ریاست‌جمهوری‌شان به اکثر کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین سفر کردند و بر اهمیت توسع? روابط تأکید کرده‌اند.

اما وقتی تغییر در کشورهای آمریکای لاتین رخ داد و کشورها به دست دولتهای مردمی و انقلابی افتاد، طبیعی بود که زمین? این کار بیشتر فراهم شود. من این حرکت را به دولتها منتسب نمی‌کنم، بلکه حرکت انقلابی و حرکت جمهوری اسلامی ایران به این سمت بود و هر کس دیگری که سر کار می‌بود همین راه را ادامه می‌داد. با این حال من اعتقاد دارم که فرصت‌های اقتصادی زیادی را در آمریکای لاتین و آفریقا از دست داده‌ایم.


خیلی از کارشناسان بر این اعتقادند که ایران در حوز? سیاست خارجی از تقویت روابط با همسایگان غافل شده است، اما هزاران کیلومتر مسیر را طی می‌کند تا با کشورهای آمریکای لاتین رابطه برقرار کند. آیا این شیوه درست است؟

 
در بُعد اقتصادی همانگونه که اشاره کردم، سرمایه‌گذاری‌های ایران در حوز? آمریکای لاتین چندین برابر سود به کشور رسانده است. اما دربار? کوتاهی در توجه به رابطه با همسایگان به نظرم درست نیست در فضایی که کار مثبتی در آن صورت گرفته را قربانی کم کاری در حوزه‌های دیگر کنیم. بهتر بود اینگونه گفته شود: زمانی که می‌توانیم با آمریکای لاتین به این خوبی رابطه برقرار کنیم، چرا با همسایگانمان رابط? بهتری نداشته باشیم؟ اگر از این زاویه گفته شود، من می‌پذیرم.


البته من به عنوان مدیرکل آسیای غربی وزارت خارجه باید به حجم تبادلات ایران با کشورهای همسایه نیز اشاره کنم برای مثال: حجم صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان به بیش از 2 میلیارد دلار می‌رسد، با پاکستان قرارداد انرژی و گاز داریم و از سال آینده باید به این کشور گاز صادر کنیم. طرح‌های زیاد دیگری در دست است البته باید این روابط گسترش بیشتری یابد.


گفته می‌شود چاوز هزینه‌های زیادی برای بخش آموزش و خدمات اجتماعی صرف کرد، این هزینه‌ها قاعدتاً باید سبب رشد طبق? متوسط شود. اما این اتفاق رخ نداد. از این رو بسیاری از کارشناسان بر این اعتقادند که این کار چاوز با هدف‌های تبلیغاتی و انتخاباتی صورت ‌گرفته است، چرا چاوز تلاش نکرد ونزوئلا را با توجه به غنای بالای نفتی آن مانند سایر کشورهای صنعتی و مهم که امروز جزء گروه 20 هستند، به سطح بهتری برساند؟ نمی‌خواهم به این نتیجه برسم که آقای چاوز پوپولیسم را در ونزوئلا گسترش داد. شما دلایل آن را برایمان توضیح دهید.


شرایط کشورها با هم تفاوت دارد. با گذشت 14 سال از حکومتداری چاوز هنوز شما در ونزوئلا زاغه‌هایی را می‌بینید که چاوز آرزوی برچیده شدن آنها را داشت. فاصل? بین طبق? متوسط، پولدار و غنی بسیار فوق العاده زیاد است. شرایط ونزوئلا در آستان? تغییرات مهمی است، چاوز در تلاش بود این طبق? فقیر را بالا بکشد. از طرفی وضعیت سایر کشور با هم تفاوت دارد. مثلاً برزیل از سالها پیش از جمله کشورهای صنعتی آمریکای لاتین بود. من نمی‌خواهم از چاوز دفاع کنم اما مهمترین هدف چاوز گسترش سوادآموزی، بهداشت و مقابله با فقر برای رشد طبق? متوسط بود. او راه درازی در پیش داشت که فرصت اجرا نیافت.


با توجه به نوع ارتباط و نزدیکی آقای احمدی‌نژاد و چاوز، وجه مشترک میان دو رئیس‌جمهور چه بود که تا این اندازه دو رئیس‌جمهور را به هم نزدیک کرده بود؟

 
اگر آقای دکتر احمدی‌نژاد را فارغ از رقابت‌های سیاسی داخلی به عنوان نمایند? کشورمان در نظر بگیریم، از بسیاری پیشداوری‌های موجود پیرامون نوع ارتباط با ونزوئلا و شخص چاوز جلوگیری می‌کند. اگر هر شخص دیگری در ایران سر کاربود، همین رابطه را با ونزوئلا داشت. فراموش نکنیم آقای خاتمی رابط? بسیار گرمی با چاوز داشت که هیچگاه تا این اندازه مورد انتقاد قرار نگرفت. واقعیت اینست که چاوز اصولاً رئیس‌جمهور اهل تشریفات نیست. آقای احمدی‌نژاد نیز این ویژگی را دارد.

آقای احمدی‌نژاد برخاسته از مردم و ضعیف‌ترین اقشار جامعه است. چاوز نیز به همین ترتیب. در سیاست خارجی نیز با یکدیگر همخوانی داشته و طبیعی بود در میان کشورهایی که چاوز با آنها دوست و همسو بودند، ایران در رأُس بود. از این رو با توجه به این نزدیکی‌ها میان سیاست دو کشور، طبیعی بود که گرایش زیادی از سوی دولت برای گسترش روابط با ونزوئلا وجود داشته باشد.     


[ شنبه 92/1/31 ] [ 6:1 عصر ] [ لاتین نیوز ] [ نظرات () ]

مراسم سوگند ریاست جمهوری مادورومراسم سوگند ریاست جمهوری مادور مراسم سوگند ریاست جمهوری مادورومراسم سوگند ریاست جمهوری مادورومادورو و زنشحضور مورالس در مراسم تحلیف مادوروحضور شخصیت ها در مراسم تحلیف مادورومراسم سوگند ریاست جمهوری ونزوئلا با حضور احمدی نژاد


[ شنبه 92/1/31 ] [ 1:12 عصر ] [ لاتین نیوز ] [ نظرات () ]

مارادونا بر سر مزار هوگوچاوزمارادونا بر سر مزار چاوز

 

مارادونا بر سر مزار هوگو چاوز در ونزوئلا


[ شنبه 92/1/31 ] [ 12:40 عصر ] [ لاتین نیوز ] [ نظرات () ]
نسخه چاپیارسال به دوستان
احمدی‌نژاد در فرودگاه کاراکاس:
ملت ایران در راه پیشرفت و عدالت در کنار ملت ونزوئلا ایستاده است

رییس جمهوری اسلامی ایران با اشاره به فشارهای سنگین مستکبران و دشمنان بشریت علیه ملتهای مستقل جهان، اظهار داشت: ملت ایران در راه پیشرفت و عدالت در کنار ملت ونزوئلا ایستاده و از صمیم قلب آنان را دوست دارد.

خبرگزاری فارس: ملت ایران در راه پیشرفت و عدالت در کنار ملت ونزوئلا ایستاده است

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، محمود احمدی نژاد صبح امروز (جمعه) به وقت محلی در بدو ورود به فرودگاه کاراکاس در جمع خبرنگاران، ضمن تبریک به ملت ونزوئلا برای برگزاری انتخاباتی بسیار خوب و نیز تبریک به «نیکولاس مادورو» به عنوان برادری عزیز که مورد اعتماد ملت بزرگ ونزوئلا قرار گرفته است، گفت: کشور بزرگ ونزوئلا در آستانه یک راه پر افتخار قرار گرفته و ماموریتی بزرگ و تاریخی بر عهده دارد.

رییس جمهور تصریح کرد: ملت ونزوئلا اولاً باید به سرعت پیشرفت کرده و کشوری آباد، پیشرفته، مرفه و مقتدر را بسازد و از سوی دیگر باید همچنان پرچم عدالت و آزادی را در آمریکای لاتین بر افراشته نگه دارد.

احمدی نژاد با بیان اینکه یقیناً ملت ونزوئلا شایستگی انجام ماموریت های بزرگ و تاریخی خود را دارند، اظهار داشت: مطمئنم ونزوئلایی ها با وحدت و همدلی این کار بزرگ را به خوبی انجام خواهند داد.

رییس جمهور با اشاره به اینکه امروز روز همبستگی، همکاری و تلاش مشترک برای عزت و پیشرفت ونزوئلا است، خاطرنشان کرد: اطمینان دارم آحاد ملت ونزوئلا و همه سیاستمداران و کسانی که دلسوز و علاقه مند به این کشور هستند، این راه پر افتخار را ادامه خواهند داد.

احمدی نژاد ادامه داد: هوگو چاوز، صرف نظر از اختلاف سلایق که در هر ملتی به طور طبیعی وجود دارد، یکی از قهرمانان آمریکای لاتین و شخصیت بزرگ و تاریخی در عرصه بین المللی و جهان بوده و چهره او برای همه ملت ها شناخته شده است؛ او به تک تک ونزوئلایی ها و همه ملت ها عشق می ورزید و برای برپایی عدالت، رفاه و پیشرفت ملت ها پرچم قیام برافراشت و با همه وجود در این راه مقاومت و فداکاری کرد.

رییس جمهور با بیان اینکه شجاعت، هوشمندی و ایستادگی چاوز از او یک الگوی متعالی از انسانی برجسته و وارسته به همه جهان ارائه داد، تصریح کرد: چاوز در سطح بین الملل جایگاه ونزوئلا را بسیار ارتقا داد؛ او عاشق مردم بود و از ناراحتی آنها ناراحت و با شادی آنها شاد می گشت و امیدوارم خداوند روح او را در بهشت با صالحان همراه و همنشین کند.

احمدی نژاد افزود: مطمئنم روح او همواره برای موفقیت ملت ونزوئلا و برای همه ملت های آمریکای لاتین و ملت های مستقل جهان دعا خواهد کرد و خود او برای همیشه به عنوان الگویی جاودانه در اذهان باقی خواهد ماند.

رییس جمهور با بیان اینکه امروز همه جهان دچار مشکلات شدیدی است، خاطر نشان کرد:کشورها و ملت های مستقل باید در کنار هم مشکلات را مرتفع کرده و آینده بهتر را بسازند و ایمان دارم آینده پرافتخار و درخشان متعلق به ملت های ما است؛ «زنده باد ونزوئلا»، «زنده باد ایران» و «زنده باد آحاد ملت های خوب ونزوئلا و ایران».


[ جمعه 92/1/30 ] [ 10:38 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

ونزوئلا- 2001: اینتر پرس امریکا از دولت ونزوئلا و مخالفان دولت پس از حمله یکشنبه گذشته به خبرنگاران  خواست تا به ازادی مطبوعات و روزنامه نگاران احترام بگذارنددرخواست اینتر پرس امریکا از دولت ونزوئلا ومخالفانش


[ جمعه 92/1/30 ] [ 9:45 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

 

 رئیس جمهور منتخب ونزوئلا نیکولاس مادورو مخالفان دولت را مسئول کشته شدن 7 نفر و زخمی شدن ده‌ها تن دیگر در جریان آشوب‌های بعد از انتخابات این کشور دانست و تاکید کرد آمریکا در این ناآرامی‌ها دخالت مستقیم داشته است.

این اظهارات مادورو جانشین منتخب چاوز در حالی است که وزارت امور خارجه آمریکا نیز در اقدامی مداخله جویانه به نتیجه انتخابات ونزوئلا اعتراض کرده و اعلام کرد این نتیجه را به رسمیت نخواهد شناخت و آراء باید بازشماری شود.

مادورو: سفارت‌ آمریکا در کاراکاس اصلی‌ترین تحریک کننده و حامی اقدامات خشونت آمیز مخالفان است

به گزارش مشرق،‌ انتخابات ونزوئلا بصورت کاملا الکترونیکی و با نظارت 170 ناظر بین‌المللی برگزار شد. پیش از برگزاری انتخابات انریکه کاپریلس رقیب اصلی مادورو و نامزد غرب‌گرایی که در تبلیغاتش قول برقراری ارتباط با آمریکا را داده بود، از احتمال تقلب در انتخابات سخن گفته بود و بعد از اعلام نتایج از هوادارنش خواست در برابر کاخ ریاست جمهوری تجمع کنند.

به گفته مادورو، سفارت آمریکا در کاراکاس اصلی‌ترین تحریک کننده و حامی اقدامات خشونت‌آمیز مخالفان است. وی تصریح کرد بیش از این اجازه برگزاری تظاهرات مخالفان را بیش از این نخواهد داد و کاپریلس مسئول 7 قربانی خشونت‌هاست.

حضور هواداران مادورو و جشن پیروزی

روز چهارشنبه نیز با دعوت مادورو، هوادارن وی و چاویست‌ها به خیابان‌ها ریختند و جشن پیروزی برگزار کردند. این اقدام مادورو موجب خنثی شدن طرح نامزد شکست خورده برای کشاندن هوادارنش به درگیری خیابانی شد و وی از هوادارنش خواست روز چهارشنبه به خیابان‌ها نروند. کاپریلس درحالی دولت ونزوئلا را به توطئه برای به خشونت کشیدن اعتراضات متهم کرده است که هواداران وی پس از عدم پذیرش نتیجه انتخابات، با تحریک کاپریلس به خیابان‌ها آمده و با نیروهای امنیتی و هواداران مادورو – چاوز درگیر شدند.

درگیری‌ها در زادگاه چاوز در شهر باریناس صورت گرفت و پلیس با گلوله‌های پلاستیکی و گاز اشک‌آور با معترضان به مقابله پرداخت.

 





ناآرامی‌های پس از انتخابات در ونزوئلا تا کنون 7 کشته بیش از 60 زخمی داشته است

وزیر دادگستری ونزوئلا نیز پس از این حوادث نسبت به کاپریلس اعلام جرم کرده و وی را به شورش و عدم تمکین به قوانین و توطئه برای کودتا علیه رئیس جمهور منتخب متهم کرد. 

اما در همین حال اسنادی از ویکی‌لیکس نیز منتشر شد که از دخالت سفارت آمریکا در کاراکاس و طرح بلند مدت آمریکا برای براندازی و تغییر نظام سیاسی ونزوئلا پرده بر می‌دارد.

شرکت‌های پوششی برای اجرای پروژه‌های براندازانه

به گزارش مشرق، براساس اسناد منتشر شده، سفیر پیشین آمریکا در ونزوئلا، ویلیام براون‌فیلد، در سند محرمانه‌ای به وزارت خارجه مورخ 9 نوامبر 2006، که به تازگی در ویکی لیکس منتشر شده، نقشه‌ جامعی برای ایجاد بی‌ثباتی در دولت رئیس جمهور فقید این کشور هوگو چاوز تشریح کرده است. این سند این گونه آغاز می‌شود:

هوگو چاوز رئیس جمهور ونزوئلا طی هشت سال ریاستش، نهادهای دموکراسی و حاکمیتی را به شکل نظام‌مندی نابود کرده است. اهداف برنامه آژانس ایالات متحده برای توسعه بین المللی / دفتر طرح‌های گذار سیاسی (USAID/OTI) بر تقویت نهادها و فضاهای دموکراتیک از طریق همکاری فراجناحی با بخش‌های گوناگون جامعه ونزوئلا متمرکز است.

به گزارش مشرق، عنوان فریبنده "آژانس ایالات متحده برای توسعه بین المللی / دفتر طرح‌های گذار سیاسی (USAID/OTI)" مورد آخر یکی از بیشمار حسن تعابیری است که دیپلمات‌های آمریکایی بین خودشان و در رابطه با جهان بکار می‌برند- می‌گویند به معنای گذار به "دموکراسی" است. اما در حقیقت به معنای گذار از کشوری، که از همکاری با طرح‌های امپریالیستی آمریکا سر باز می‌زند، به کشوری است که مشتاقانه حاضر به همکاری با این طرح‌های آمریکاست.

"دفتر طرح‌های گذار سیاسی (OTI)" از برنامه "حق دفاع از حقوق بشر" خانه آزادی با اعطای 1.1 میلیون دلار کمک مالی پشتیبانی می‌کند. (OTI) از سوی دیگر 22 میلیون دلار وام در اختیار سازمان‌های حمایت از حقوق بشر – به منظور گذار کشورهای مورد به دموکراسی مورد نظر آمریکا - قرار داده است.

"خانه آزادی" یکی از باسابقه‌ترین مجراهای دولتی برای گذار به "دموکراسی" است، که مفاهیمی همچون دموکراسی، حقوق بشر و بازار آزاد را در یک مجموعه دنبال می‌کنند. "شرکت جایگزین‌های توسعه" همان سازمانی است که آلن گراس را برای مأموریت تغییر رژیم از سوی دولت آمریکا به کوبا فرستاد.

آلن گراس، یهودی آمریکایی و مامور انجام تغییرات ساختاری و نرم در کوبا

دولت کوبا گفت که دادگاه عالی این کشور یافته‌ها در جلسه محاکمه ماه مارس را مبنی بر اینکه آلن گراس، به طور غیرقانونی تجهیزاتی را وارد کوبا ساخته تا تحت یک برنامه، دولت آمریکا دسترسی به اینترنت را به منظور برهم‌زدن نظام قانون اساسی کوبا گسترش دهد، تائید کرد. 

این پرونده روابط میان آمریکا و کوبا را دچار وقفه کرده است. پیش از این تلاش‌های باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا به منظور کاهش محدودیت‌ها برای سفر به کوبا و اجازه ورود سرمایه‌ها به این کشور موجب گرم‌شدن روابط واشنگتن و هاوانا شده بود تا اینکه در دسامبر 2009، آلن گراس 62 ساله دستگیر شد.

دولت باراک اوباما گفته است تا زمانی که کوبا آلن گراس را که 20 ماه است در زندان به سر می برد، آزاد نکند روابط دو کشور دیگر بهبود پیدا نخواهد کرد و گراس می‌بایست فورا و به طور غیرمشروط آزاد شود.

مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اظهار داشت: ما نسبت به حکم دادگاه عالی کوبا اظهار تاسف می‌کنیم. ما از هر مجرای دیپلماتیک موجود استفاده خواهیم کرد تا برای آزادی وی فشار وارد کنیم.

تصمیم دادگاه به دنبال درخواست فرجام‌خواهی آلن گراس به دادگاه عالی در 22 ژوئیه اتخاذ شد که آخرین تلاش حقوقی وی به منظور کاهش مجازات بود.

اگرچه برخی انتظار داشتند که دادگاه دست‌کم مجازات وی را کاهش دهد اما حکم نهایی چندان تعجب‌ برانگیز نبود.

آلن گراس در دادگاه کوبا بدلیل تلاش برای ایجاد ناامنی، به 15 سال زندان محکوم شد

دادگاه، دفاعیات گراس را مبنی بر اینکه وی قصد آسیب به کشور کوبا را نداشته و تنها تلاش داشته برای جامعه کوچک یهودیان این کشور دسترسی بیشتری به اینترنت فراهم کند را وارد ندانست.

آلن گراس برای یک آژانس محرمانه برنامه توسعه بین‌المللی آمریکا فعالیت می‌کرد که کوبا آن را بخشی از تلاش‌های واشنگتن به منظور از بین بردن ثبات دولت این کشور می‌داند.

(OTI) از تلاش برای بهبود "شرایط رو به وخامت حقوق بشر در" ونزوئلا سخن می‌گوید. آیا کسی یک دولت خارجی با میلیون‌ها دلار پول اضافی برای بهبود بخشیدن به شرایط رو به وخامت حقوق بشر در آمریکا سراغ دارد؟ می‌توانند کارشان را با نظارت لحظه به لحظه و دستگیری غیرمنصفانه جوانانی که "تروریست" و متهم به جنایات فرضی می‌خوانند، آغاز کنند.

"شرکای OTI با آموزش سازمان‌های غیردولتی، آن‌ها را تشویق به فعالیت بیش‌تر و جانبداری از خود می‌کنند."

نمونه تمام‌عیار از مجوزی که آمریکا برای پشتیبانی مالی و دخالت در هر گونه فعالیت اجتماعی، اقتصادی یا سیاسی که می‌تواند تمام برنامه‌های دولت چاوز را از اساس نابود کند و/یا آن را بد جلوه دهد به خود اعطا کرده است! سفیر آمریکا در این سند اشاره می‌کند که:

(OTI) در این مدت از طریق 3000 میزگرد، کارگاه و جلسات آموزشی تقریباً با 238 هزار نفر ارتباط برقرار کرده و به آن‌ها ارزش‌های جدیدی معرفی کرده و فرصت‌هایی را برای فعالان اپوزیسیون جهت تعامل با چاویست‌های افراطی، با هدف دور ساختن تدریجی آنان از مکتب چاویسم ایجاد کرده است و جمعا بیش از یک میلیون دلار در این برنامه‌ها هزینه شده است.

 

4 استراتژی سفارت آمریکا در کاراکاس برای شکست چاویسم

کسی نمی‌داند که آیا این سفیر لایق (اکنون معاون وزیر خارجه) هیچ گونه توجهی به انتخاب چاوز در دو دوره متوالی با اکثریت قاطع آرا و جمعیت کثیری از مردمی که بارها در میادین کشورشان برای تشویق پرشور وی گرد آمده‌اند کرده یا خیر. آخرین باری که چنین اتفاقی در کشور خود آقای سفیر رخ داد کی بود؟ آیا کشورش طی چندین دهه حکومت‌های فاسد و دیکتاتوری در ونزوئلا نوک سوزنی"نگرانی درمورد مردم ونزوئلا" داشت؟ سفارت کشور او در ونزوئلا در آن دوران هیچ گونه نقشه‌ای حتی نزدیک به نقشه‌هایی که در این سند به آن اشاره شده طرح‌ریزی نمی‌کرد.

در این سند، تمرکز استراتژی سفارتخانه بدین صورت خلاصه شده است: 1) تقویت نهادهای دموکراتیک، 2) نفوذ در پایگاه سیاسی چاوز، 3) پراکنده کردن چاویسم، 4) حفاظت از شاه‌راههای تجاری آمریکا و 5) منزوی ساختن چاوز در سطح جهانی.

مأموریت دفتر "طرح‌های گذار سیاسی"بدین قرار است: "حمایت از اهداف وزارت خارجه با کمک به شرکای محلی برای گسترش صلح و دموکراسی در کشورهای بحران‌زده به ترتیب اولویت."

به کلیدواژه "بحران‌زده" توجه داشته باشید. ونزوئلا در دوران هوگو چاوز برای چه کسی "بحران‌زده" بود؟ برای مردم ونزوئلا یا ایالات متحده و شرکت‌های تجاری‌اش؟

تصور کنید سفارت، نمایندگی و سازمان‌های غیرانتفاعی یک کشور دیگر در آمریکا رفتاری همچون سفارتخانه، OTI و سازمان‌های غیردولتی آمریکا در ونزوئلا نشان می‌داد. پوتین به دلیل نگرانی از همین موضوع، به تازگی سلطه دولتش را بر سازمان‌های غیردولتی خارجی سختگیرانه‌تر کرده است. در نتیجه همین اقدام، دولت و رسانه‌های آمریکا به وی انگ بازگشت به اتحاد جماهیر شوروی زده‌اند.

در سال 2010 دفتر OTI در ونزوئلا با فشار دولت این کشور بسته شد.

اما نتایج تمام این اسناد را می‌توان در یک جمله از چارلز شاپیرو، سفیر پیشین آمریکا در ونزوئلا بین سال‌های 2002 تا 2004، را در توصیف رهبران ونزوئلا نقل می‌کنم: "به نظرم آن‌ها واقعاً باوردارند که قصد ما کم و بیش ضربه زدن به آن‌هاست."

انتشار مکالمات کاپریلس در خصوص عدم پذیرش نتیجه انتخابات

اما اسناد منتشر شده در مورد توطئه براندازی و کودتا علیه دولت ونزوئلا تنها به این اسناد محدود نمی‌شود. رهبر حزب سوسیالیست متحد اسنادی منتشر کرده است که در آن کاپریلس در تماس‌های تلفنی، مکاتبات و ایمیل‌های خود تصریح کرده است که نتیجه انتخابات 14 آوریل را – درصورتی که به نفع وی نباشد – نخواهد پذیرفت.

دیوسدادو کابلو (Diosdado Cabello) با انتشار یک نوار ضبط شده از مکالمه تلفنی با محافظ شخصی کاپریلس، وی از تصمیم انریکه کاپریلس برای به رسمیت نشناختن نتایج انتخابات در صورت شکست خبر داد.

در این نوار ضبط شده، محافظ کاپریلس از برنامه این نامزد شکست خورده برای به خیابان کشاندن هوادارانش در صورت شکست در انتخابات سخن گفته است.

تلاش‌های آمریکا طی سال‌ها ریاست جمهوری چاوز برای براندازی وی که حتی تا کودتا - سال 1992 - علیه دولت قانونی وی نیز پیش رفت ولی با شکست مواجه شد و بر محبوبیت چاوز افزود، اکنون در دوره گذار از چاوز به جانشین وی، این دوره را بهترین فرصت برای رسیدن به آرزوی دیرینه خود و بر سر کار آوردن رئیس جمهوری با سیاست‌های مورد علاقه واشنگتن، می‌داند.

ایجاد آشوب انتخاباتی و به خیابان کشاندن گروه‌های مختلف مردمی در حمایت از نامزدهای خود و به خشونت کشیدن آن، از جمله روش‌های مشترک آمریکا در کشورهای مختلف بوده است که با طراحی سازمان اطلاعات مرکزی این کشور، از سوی سفارتخانه‌های ایالات متحده در کشورهای مختلف اجرا می‌شود. 

سایت مشرق در این گزارش ادامه داده است: پروِژه‌های انقلاب مخملی و رنگی در کشورهای اروپای شرقی و قفقاز (انقلاب نارنجی در اوکراین، انقلاب گل رز در گرجستان، انقلاب گل لاله در قرقیزستان و ... که همگی در خلال انتخابات رخ داد) و تلاش برای پیاده سازی همین روش در روسیه و کشورهای دیگر خاورمیانه، شرق اروپا و آمریکای لاتین، از جمله پروژه‌های مشابه تغییر ساختار در کشورهای غیرهمسو با منافع آمریکا بوده و خواهد بود.


[ جمعه 92/1/30 ] [ 10:27 صبح ] [ ] [ نظرات () ]

پرو، ال کمرسیو ـ  امروز پایتخت پرو میزبان رهبران اتحادیه ملل امریکای جنوبی در مورد ونزوئلاٍ پس از انتخابات به بحث و گفتگو نشستند.

در حوادث اخیر حدود 8 نفر جان باختند، در همین باره وزیر امور خارجه آمریکا ، جان کری، امروز تاکید کرد که "باید  بازشماری آرا  وجود داشته باشد و مادورو را به رسمیت نشناخت.


 اتحادیه ملل امریکای جنوبیunasur  بزرگترین سازمان ادغام آمریکای جنوبی، شامل آرژانتین، برزیل، بولیوی، کلمبیا، اکوادور، شیلی، پاراگوئه (بلوک در حال حاضر به حالت تعلیق)، اروگوئه، ونزوئلا، گویان، سورینام و پرو است.


[ پنج شنبه 92/1/29 ] [ 5:18 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

پرهیز کاپریلس از ارایه درخواست رسمی بازشماری آرا

رییس دیوان عالی قضایی کشور ونزوئلا ضمن اعتراض به وقایع اخیر این کشور پس از انتخابات تأکید کرد کاپریلیس بازنده انتخابات ریاست جمهوری تا کنون هیچ درخواست رسمی برای بازشماری آرا ارایه نکرده است.

 

هشت کشته و 61 زخمی نتیجه اعتراضات ونزوئلا

در پی بروز اعتراضات بعد از نتخابات کشور ونزوئلا، این درگیری ها با هشت کشته و 61 زخمی هنوز در گوشه و کنار این کشور ادامه دارد. این در حالی است که ایالات متحده آمریکا نیز از غیررسمی بودن این انتخابات خبر داده بود و حمایت خود را از اعتراض کنندگان اعلام کرده بود.

 

اعتراض مادورو به کاپریلس

نیکولاس مادورو رییس جمهور منتخب کشور ونزوئلا ضمن انتقاد از وقایع اخیر این کشور مسوولیت خون های ریخته شده در این درگیری ها را بر عهده کاپریلس دانست وی اعلام کرد ما از هر گونه خشونت در این برخوردها خودداری خواهیم کرد اما کاپریلس باید پاسخگوی خون های ریخته شده باشد.

 

اجلاس اضطراری اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی

در پی بروز اعتراضات و کشته و زخمی شدن شماری در ونزوئلا، مسوولان اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی در لیما پایتخت کشور پرو نشست اضطراری برگزار خواهند کرد.


[ پنج شنبه 92/1/29 ] [ 3:9 عصر ] [ لاتین نیوز ] [ نظرات () ]

ونزوئلا-ال یونیورسال:کاپریلس از پیروانش خواست تا وارد تحریکات فتنه انگیز نشوند.

کاندیدای بازنده ریاست جمهوری ونزوئلا به هوادارانش گفت:"این یک مبارزه مسالمت امیز است.تلاش و قصد ما یک حکومت صلح امیز است."

توصیه کاپریلس به هوادارانش


[ سه شنبه 92/1/27 ] [ 9:18 عصر ] [ ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره سایت

صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 15
بازدید دیروز: 50
کل بازدیدها: 253886